Ινφαντίνο: «Θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει 6.000 και σε άλλες δουλειές, η FIFA δεν είναι αστυνομία»

Μουντιάλ 2022

Εξαιρετικά κυνική ήταν η απάντηση του Τζιάνι Ινφαντίνο όταν ρωτήθηκε για τις τραγικές συνθήκες με τις οποίες δουλεύουν οι εργάτες στο Κατάρ

Το Μουντιάλ του 2022 πλησιάζει ολοένα και περισσότερο. Όλα στο Κατάρ μοιάζουν έτοιμα αλλά οι φωνές για τους χιλιάδες θανάτους εργατών λόγω των άθλιων συνθηκών εργασίας, ολοένα και πληθαίνουν.

Παρά πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν, εκφράσει τις αντιθέσεις τους για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ άλλες μιλούν για ξεκάθαρη συγκάλυψη της FIFA στην εκμετάλλευση αθώων ψυχών που γίνεται στην χώρα του κόλπου.

Για όλα αυτά μίλησε, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, απαντώντας κυνικά σε όλους τους, τονίζοντας πως και σε άλλες δουλειές θα μπορούσαν να είχαν πεθάνει τόσα άτομα ενώ υπογράμμισε ότι σε όποιον δίνεις δουλειά, του δίνεις ταυτόχρονα και αξιοπρέπεια.

«Ας μην ξεχνάμε ένα πράγμα, όταν μιλάμε γι’ αυτό το ζήτημα, το οποίο αφορά την δουλειά, ακόμη και την σκληρή, τη δύσκολη δουλειά. Η Αμερική είναι χώρα μεταναστών. Οι γονείς μου επίσης μετανάστευσαν από την Ιταλία στην Ελβετία. Όταν δίνεις σε κάποιον δουλειά, ακόμη και σε σκληρές συνθήκες, τού δίνεις αξιοπρέπεια και περηφάνεια. Δεν είναι φιλανθρωπία».

Κυνική ήταν η απάντηση του προέδρου της FIFA και στην ερώτηση για τους 6.500 θανάτους: «Θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει 6.000 και σε άλλες δουλειές. Η FIFA δεν είναι αστυνομία του κόσμου ή υπεύθυνη για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο».

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.