Καθημερινή κοσμοσυρροή αναμένουν στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022

Έως και 200 χιλιάδες ταξιδιώτες την ημέρα αναμένονται στη χώρα του Κόλπου για την διοργάνωση του Μουντιάλ!

Το Κατάρ αναμένει να υποδέχεται έως και 200.000 ταξιδιώτες κάθε μέρα στα αεροδρόμιά του κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022 στο τέλος του 2022, με τις αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν δεκάδες καθημερινά δρομολόγια, όπως δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της διοργανώτριας χώρας.

Ιστορίες Μουντιάλ: Οι πιο παράξενες χώρες που έχουν αγωνιστεί 

Ο Ακμπάρ αλ-Μπακέρ δήλωσε: «Το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad και το προηγούμενο διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα διπλασιάσουν τη χωρητικότητά τους, προκειμένου να υποδέχονται 200.000 επιβάτες την ημέρα».
Στο ίδιο θέμα πάνω ο αξιωματούχος, και πρόεδρος της Αρχής Τουρισμού του Κατάρ πρόσθεσε, πως αν θέλουμε να αυξηθούν οι αεροπορικές συνδέσεις με τις 31 χώρες (εκτός από το Κατάρ), που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα πρέπει να διακοπούν ή να  μειωθούν οι αεροπορικές συνδέσεις με τις χώρες που δεν συμμετέχουν στο τουρνουά.
Το Κατάρ υπολογίζεται πως θα  υποδεχθεί μεταξύ 1,2 και 1,4 εκατομμυρίων φιλάθλων που αναμένονται μεταξύ 21 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου. Πάντως οι αεροπορικές εταιρείες Saudia, Kuwait Airways, Flydubai και Oman Air θα οργανώσουν περισσότερα από 160 δρομολόγια μετ’ επιστροφής την ημέρα από τις 20 Νοεμβρίου.