Μουντιάλ: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο Κατάρ

Μουντιάλ

Πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα πάρει η διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανός κίνδυνος.

Το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ πλησιάζει, με τους διοργανωτές να προετοιμάζονται… για αρκετό κόσμο και τα μέτρα ασφαλείας  είναι δρακόντεια.

Συγκεκριμένα το κράτος του κόλπου πρόκειται να δεχθεί περίπου 1,4 εκατομμύρια ψυχές με τις 350.000 να είναι εκεί από την πρώτη ημέρα. Έτσι η αστυνομία και η κυβέρνηση του αραβικού κράτους θέλει να αποφύγει οποιονδήποτε κίνδυνο, από ληστείες έως τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο έλεγχος των οπαδών που θα κατευθύνονται προς τα σημεία συγκέντρωσης, τα θεματικά πάρκα ή τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα είναι τουλάχιστον σχολαστικός, όπως τονίστηκε και στο πρόσφατο συνέδριο στην Ντόχα για τα μέτρα ασφαλείας. Υπάρχει πλάνο για κλειστούς δρόμους και έξτρα μέσα μαζικής μεταφοράς για την μεταφορά των φιλάθλων στα γήπεδα. Αξίζει να σημειωθεί κιόλας πως ήδη έχουν κλείσει τρεις χιλιάδες δωμάτια ξενοδοχείων.

Μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά που μόλις μία πόλη θα φιλοξενήσει όλους τους αγώνες, οπότε η ηρεμία και η ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης είναι κάποιες από τις πολύ σοβαρές προτεραιότητες των διοργανωτών. Ο Fifa Security Director, Helmut Spahn, σε συνέντευξη του είπε πως δεν θα γίνει τίποτα από όσα συνέβησαν στα προηγούμενα Μουντιάλ, υπογραμμίζοντας πως κανένα ευτράπελο δεν περνάει στο Κατάρ. «Είχαμε απειλές τρομοκρατικών επιθέσεων πριν από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, είχαμε απεργίες ιδιωτικής ασφάλειας και αστυνομίας, είχαμε προβλήματα μερικές φορές με τις υποδομές στα γήπεδα που δεν ήταν έτοιμες. Αυτό δεν ισχύει εδώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.