Εμίρης Κατάρ: «Θέλουμε οι άνθρωποι που θα βρεθούν στο Μουντιάλ να σεβαστούν τον πολιτισμό μας»

Μουντιάλ

Σεβασμό στον πολιτισμό του Κατάρ ζήτησε ο Εμίρης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι, απ’ όσους βρεθούν στη χώρα για το Μουντιάλ.

Το Κατάρ, με μουσουλμανική πλειοψηφία, θα φιλοξενήσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μέση Ανατολή για ένα μήνα, από τις 21 Νοεμβρίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου. Ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ  μίλησε για τα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας και την κριτική που δέχεται η χώρα, σχετικά με τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με την αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων που θα βρεθούν στο τουρνουά τόνισε: «Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στη Ντόχα. Δεν εμποδίζουμε κανέναν από το να έρθει στη Ντόχα με διαφορετικό υπόβαθρο ή διαφορετικές πεποιθήσεις. Το Κατάρ είναι μια πολύ φιλόξενη χώρα. Έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους που έρχονται και επισκέπτονται τη χώρα μας και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για ανθρώπους από διάφορα μέρη του κόσμου να έρθουν και να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας. Δεν θα σταματήσουμε κανέναν από το να έρθει και να απολαύσει το ποδόσφαιρο. Αλλά θέλω επίσης να έρθουν όλοι να κατανοήσουν και να απολαύσουν τον πολιτισμό μας. Καλωσορίζουμε όλους, αλλά και περιμένουμε και θέλουμε οι άνθρωποι να σεβαστούν τον πολιτισμό μας».

Επίσης για την κριτική που δέχεται το κράτος του Κόλπου σχολίασε: «Για δεκαετίες, η Μέση Ανατολή έχει υποφέρει από τις διακρίσεις. Αυτές οι διακρίσεις προέρχονται κυρίως από ανθρώπους που δεν μας γνωρίζουν και σε κάποιες περιπτώσεις, που αρνούνται να μας μάθουν. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αποδεχθεί την ιδέα, ότι μια ομάδα, Αραβομουσουλμανική θα διοργανώσει το Μουντιάλ».

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.