«Χαμός» στον Καναδά για το φιλικό με το Ιράν

Μουντιάλ

Προκλητική χαρακτηρίζει την απόφαση της Ομοσπονδίας η πολιτεία μετά και ό,τι συνέβη το 2020 ανάμεσα σε Ιράν και Καναδά.

Μεγάλες αντιδράσεις στην κοινωνία αλλά και σε πολιτικό επίπεδο έχει προκαλέσει στην χώρα η απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καναδά να διοργανώσει φιλικό με το Ιράν, λίγους μήνες πριν το Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο λόγος, ότι το 2020 καταρρίφθηκε πάνω από την  Ουκρανία αεροπλάνο από Ιρανικό πύραυλο. Στο δυστύχημα έχασαν την ζωή τους 176 άνθρωποι, ανάμεσα τους 85 Καναδοί πολίτες και κάτοικοι Καναδά. Ο Πρωθυπουργός της χώρας τοποθετήθηκε επί του θέματος χαρακτηρίζοντάς το ως «κακή ιδέα». Ανακοίνωση εξέδωσε επίσης, και ο σύλλογος των συγγενών των θυμάτων της μοιραίας πτήσης, εκφράζοντας την οργή του για το γεγονός και κάλεσε σε άμεση ακύρωση του αγώνα.

Επιπλέον, σήμερα σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Εθνικής ομάδας του Ιράν είπε ότι οι Καναδοί πληρώνουν με 400 χιλιάδες δολάρια την ομοσπονδία του Ιράν για την διοργάνωση του φιλικού. Συμπληρώνοντας ότι, είναι η πρώτη φορά εδώ και 22 χρόνια που το Ιράν θα έχει κέρδος από ένα φιλικό παιχνίδι. Η Ομοσπονδία του Καναδά, ούτε επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και αρνήθηκε τον παραπάνω ισχυρισμό. Και όλα αυτά την ώρα που οι πιέσεις εντείνονται για αναβολή του φιλικού, που βρίσκεται ένα βήμα πριν το «Sold-out».