Τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται για το Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022

Πλήθος κόσμου αναμένεται να παρακολουθήσει το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ!

Σύμφωνα με τον Τζιάνι Ινφαντίνο πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, θα παρακολουθήσουν το Μουντιάλ 2022.

Οι αριθμοί ζαλίζουν. Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Χαρακτηριστικά είπε:  «Ο Μαντέλα έλεγε ότι ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και είχε δίκιο. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο το είδαν συνολικά σχεδόν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι, το επόμενο στο Κατάρ θα το δουν 5 δισεκατομμύρια, μιλάμε για πολύ περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού».

«Δεν θα είναι μόνο το καλύτερο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, αλλά θα είναι μια υπέροχη εμπειρία επίσης» πρόσθεσε. «Το ποδόσφαιρο έχει μια απίστευτη δύναμη ενότητας. Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι το καλύτερο όλων των εποχών, θα ενώσει όχι μόνο τον αραβικό κόσμο, αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Και μετά θα είναι το Μεξικό και οι ΗΠΑ. Έγινε λόγος για το τείχος μεταξύ των δύο χωρών, που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, μαζί με τον Καναδά το 2026. Μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να το κάνει και το ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα, αλλά έχει ήδη δείξει, για παράδειγμα, όσον αφορά το χάσμα των φύλων ή το γεγονός ότι οι γυναίκες στο Ιράν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αγώνες. Δεν λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά είναι σημάδι. Αυτό το είδος μηνυμάτων δείχνει ότι το ποδόσφαιρο ενώνει».

« Αν το αναλύσετε πιο βαθιά, το ποδόσφαιρο είναι μοναδικό γιατί υπάρχουν πολλές διαστάσεις: οικονομική, κοινωνική και συναισθηματική. Το οικονομικό στοιχείο είναι σημαντικό, η παγκόσμια ποδοσφαιρική οικονομία αξίζει 200 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι σαν την οικονομία ενός μεσαίου μεγέθους κράτους. Αν σκεφτούμε επίσης ότι το 70% της οικονομικής αξίας του ποδοσφαίρου βρίσκεται στην Ευρώπη και ότι το ευρωπαϊκό κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει το 70%, σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική οικονομική δυναμική σε παγκόσμιο επίπεδο. Έπειτα, υπάρχει η κοινωνική πτυχή, ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει τις ζωές πολλών ανθρώπων, και μετά υπάρχει η συναισθηματική πτυχή γιατί, όταν μια ομάδα χάνει, ολόκληρες χώρες κλαίνε. Πιστεύω ότι  είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό άθλημα, χωρίς αμφιβολία».