Καλύτερος τερματοφύλακας της La Liga ο Μπουνού

Κορυφαίος τερματοφύλακας της χρονιάς στην Ισπανία, ο Γιασίν Μπουνού.

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Μαρόκο και της Σεβίλλης, Γιασίν Μπουνού έφτασε σε μια σπουδαία διάκριση τόσο για τον ίδιο όσο και για το ποδόσφαιρο της Αφρικής, καθώς κατέκτησε το βραβείο Ζαμόρα που δίνει η εφημερίδα Marca  για τον καλύτερο τερματοφύλακα της χρονιάς.

Ο Μαροκινός άφησε πίσω του σημαντικά ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο πρωταθλητής με την Ρεάλ Μαδρίτης, Τιμπό Κουρτουά, πιστοποιώντας την εξαιρετική χρόνια που έκανε. Συγκεκριμένα δέχθηκε 24 γκόλ σε 31 εμφανίσεις δηλαδή 0,77 τέρματα ανά παιχνίδι ενώ ο δεύτερος Βέλγος είχε 0,80.

Το βραβείο αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς ο Μπουνού γίνεται ο πρώτος Άραβας και μόλις ο δεύτερος Αφρικανός τερματοφύλακας που κατακτά  το συγκεκριμένο βραβείο, δείχνοντας οτι ανήκει στην ελίτ και ήδη αρκετές ομάδες της πρώτης γραμμής του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχουν αρχίσει και δείχνουν ενδιαφέρον για τον 31χρονό.

Τα συγκεκριμένα νέα υποδέχθηκαν με θερμή τα μέσα της Αφρικανικής χώρας καθώς ο συγκεκριμένος παίχτης αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά του προπονητή Χαλίλχοτζιτς στην προσπάθεια που θα κάνει για μια καλή παρουσία στο επερχόμενο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Κατάρ.