Όταν ένας Έλληνας «έντυνε» το Μουντιάλ του 2002

Μουντιάλ

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου μπορεί να έφυγε πρόσφατα από την ζωή ωστόσο η κληρονομιά του θα μείνει για πάντα, η οποία έφτασε τόσο μακριά έως το Μουντιάλ του 2002

Παγκόσμια θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του μεγάλου Έλληνα μουσικού συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα πέθανε σε ηλικία 79 ετών.

Είχε καταγράψει μεγάλη μουσική καριέρα σε όλο τον κόσμο, όντας γνωστός με το ψευδώνυμο «Vangelis». Από το 1972 που ξεκίνησε την μεγάλη του καριέρα, φτάνοντας μάλιστα το 1982 και μέχρι το όσκαρ μελωδίας στην ταινία «Οι δρόμοι της φωτιάς». Είκοσι χρόνια μετά από αυτή την επιτυχία του, ο σπουδαίος συνθέτης έμελλε να γράψει ακόμα μία… δική του χρυσή σελίδα στα βιβλία της μουσικής βιομηχανίας, ετοιμάζοντας την μουσική για το Μουντιάλ της Άπω ανατολής, εκείνο του 2002 που διοργανώθηκε στην Κορέα και στην Ιαπωνία.

Αρχικά το κομμάτι κυκλοφόρησε με μία έντονη έμφαση στην ηλεκτρονική μουσική, ενώ η δεύτερη ήταν λίγο πιο μελωδική με ιδιαίτερο γιορτινό χρώμα που ταιριάζει σε μία γιορτή όπως το Μουντιάλ. Ουσιαστικά ο πιο έντονος λυρισμός του ύμνου, τον έκανε ξεχωριστό και τον συνέδεσε περισσότερο στο μυαλό του κόσμου με μία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Τελικά εκείνος αποδείχθηκε «γουρλίδικος» για την Βραζιλία, που ανέβηκε αυτό το καλοκαίρι στην κορυφή του κόσμου.