Πρώτο Μουντιάλ με γυναίκες διαιτητές

Μουντιάλ

Γυναίκες διαιτητές θα διευθύνουν αγώνες Μουντιάλ, για πρώτη φορά στη διοργάνωση του Κατάρ, όπως ανακοίνωσε η FIFA.

Τρεις γυναίκες διαιτητές και τρεις  βοηθοί ανακοινώθηκαν την από τη FIFA μεταξύ των 129 αξιωματούχων που επιλέχθηκαν για να διαιτητεύσουν στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Πρόκειται για τις Στεφανί Φραπάρ από τη Γαλλία, Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντα και Γιοσίμι Γιαμασίτα από την Ιαπωνία, καθώς και τις βοηθούς Νέουζα Μπακ από τη Βραζιλία, Κάρεν Ντρίας Μεδίνα από το Μεξικό και η Αμερικανίδα Κάθριν Νέσμπιτ, οι οποίες έχουν κληθεί για διαιτητεύσουν την κορυφαία διοργάνωση ποδοσφαίρου στον πλανήτη. Η Φραπάρ, μάλιστα έγινε η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε σε αγώνες Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού η UEFA την όρισε στο τελικό του Euro που κατέκτησε πέρυσι η Ιταλία.

Ο Κολίνα σχετικά με τον ορισμό των διαιτητών σχολίασε: «Τους αξίζει να είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, επειδή αποδίδουν συνεχώς σε πολύ υψηλό επίπεδο και αυτός είναι ο σημαντικός παράγοντας για εμάς. Όπως πάντα, τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε είναι πρώτα η ποιότητα και οι επιλεγμένοι διαιτητές αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο επίπεδο διαιτησίας παγκοσμίως.  Αυτό ολοκληρώνει μια μακρά διαδικασία που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, με την ανάπτυξη γυναικών διαιτητών σε τουρνουά νεανίδων και ανδρών της FIFA».

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.