Τεράστια κινητοποίηση των φιλάθλων για τους αγώνες Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022

Οι αριθμοί των αιτήσεων για ένα εισιτήριο σε κάποιους αγώνες του Μουντιάλ απλά ζαλίζουν.

Η FIFA έχει λάβει τρία εκατομμύρια αιτήματα εισιτηρίων για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, ενώ υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μερικούς από τους μεγαλύτερους αγώνες του Μουντιάλ στη φάση των ομίλων.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στο Associated Press από τη FIFA δείχνουν ότι έχουν υποβληθεί περίπου δυόμισι εκατομμύρια αιτήματα εισιτηρίων για το παιχνίδι της Αργεντινής με το Μεξικό στις 26 Νοεμβρίου στο Lusail Stadium χωρητικότητας 80.000 ατόμων. Πάνω από ένα εκατομμύριο οπαδοί ελπίζουν επίσης να δουν την Αγγλία να αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ την προηγούμενη μέρα στο Al Bayt χωρητικότητας 60.000 ατόμων.

Μεγάλη η ζήτηση για τους αγώνες Μουντιάλ

Υπήρξαν ακόμα τρία εκατομμύρια αιτήματα εισιτηρίων για τον τελικό. Το γεγονός ότι οι τιμές αυξήθηκαν έως και 46%, σε σχέση με το κόστος του τελικού του 18′ δεν επηρεάζει τους φιλάθλους. Αυτή τη στιγμή τα πιο ακριβά εισιτήρια κυμαίνονται στα 5.850 ριάλ Κατάρ (1.607 $). Συγκεκριμένα υπήρξαν περισσότερα από δύο εκατομμύρια αιτήματα εισιτηρίων από τις ΗΠΑ, την Αγγλία και το Κατάρ μετά τη δεύτερη φάση των πωλήσεων. Θα γίνει τυχαία κλήρωση για την κατανομή εισιτηρίων για αγώνες όπου η ζήτηση υπερβαίνει τη χωρητικότητα.

Η ζήτηση αυξάνεται απ’ την έλλειψη αξιοθέατων

Με όλα τα στάδια χτισμένα γύρω από την πρωτεύουσα, το τουρνουά στερείται της ποικιλίας των τουριστικών αξιοθέατων σε σύγκριση με τα πρόσφατα Παγκόσμια Κύπελλα στη Βραζιλία και τη Ρωσία. Γι’ αυτό περισσότερα από 23 εκατομμύρια αιτήματα εισιτηρίων έχουν ληφθεί συνολικά από τη FIFA. Τα στάδια άλλωστε βρίσκονται σε απόσταση μιας ώρας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς από το κέντρο της Ντόχα.