Μέσι: Το What if του GOAT

μακροχρόνια Μουντιάλ

Με το Μουντιάλ του Κατάρ να αποτελεί τη τελευταία του ευκαιρία, ο Μέσι πρέπει να απαντήσει στο μεγαλύτερο what if της καριέρας του.

Ξεκινώντας να ξεκαθαρίσω πως το εν λόγω άρθρο αποτελεί αποκλειστικά υποκειμενική άποψη και φυσικά δε θα εκφράζει το σύνολο του κοινού. Επίσης, τα παρακάτω εκφράζουν κυρίως μια ρομαντική ματιά του προσυπογράφων και όχι μια άποψη βασισμένη στη ψυχρή λογική. Όσοι θεωρούν επίσης ότι ο Μέσι δεν αποτελεί τον G.O.A.T, επειδή δεν έχει στη κατοχή του κάποιο μουντιάλ, μπορούν να σταματήσουν να διαβάζουν κάπου εδώ.

Αφού ξεκαθαρίσαμε τα βασικά, περνάμε στο ρεζουμέ. Το μουντιάλ του Κατάρ αποτελεί ίσως τη τελευταία μεγάλη διοργάνωση, όπου ο Μέσι θα φορέσει το εθνόσημο. Η «ρετσινιά» του αποτυχημένου σε εθνικό επίπεδο, που τον έχουν λούσει, αν και βάσει γεγονότων κάτι τέτοιο πλέον δεν υφίσταται. μπορεί να ξεπλυθεί οριστικά. Ο Μέσι έχει ήδη στις αποσκευές του ένα Copa America, που και ο ίδιος με μανία κυνηγούσε. Επιπρόσθετα οι παρουσίες του στα παγκόσμια κύπελλα δεν πέρασαν απαρατήρητες, αλλά σαφώς δεν είχαν και το ίδιο εκτόπισμα με τις συλλογικές εμφανίσεις του. Βέβαια δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το συλλογικό με το εθνικό επίπεδο, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.

Πολλοί τον κατηγορούν ότι δε μπορεί να «κουβαλήσει» την εθνική ομάδα και δίκαια δε μπορεί να συγκριθεί με τον Μαραντόνα. Μη ξεχνάμε ότι σε παγκόσμια κύπελλα o Μαραντόνα όντως έχει μια κατάκτηση όπου έκανε κυριολεκτικά «παππάδες», αλλά στις άλλες δύο εμφανίσεις του σε τελική φάση, να το πω ευγενικά, το πρόσημο κρίνεται αρνητικό. Με τον ίδιο τον αείμνηστο Μαραντόνα, να αποτελεί αιτία όχι καλών ειδήσεων. Ο Μέσι σαφώς και είχε περισσότερες ευκαιρίες, αφού τον εν λόγω μουντιάλ θα είναι το πέμπτο του, αλλά ίσως συνέπεσε και σε μια σχετικά «φτωχή» φουρνιά των «Αλμπισελέστε».

Η Γερμανοί αποτελούν το κακό δαίμονα της Αργεντινής, αφού τους έχουν αποκλείσει σε δύο παγκόσμια κύπελλα (2006, 2010), ενώ νίκησαν και σε αυτό που βρέθηκαν αντιμέτωποι στο τελικό (2014).  Όσο για το μουντιάλ του 2018, αποκλείστηκαν από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία. Κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει τον Μέσι για έλλειψη προσπάθειας, αλλά σε τέτοια γεγονότα πολλές φορές οι λεπτομέρειες γέρνουν τη πλάστιγγα, χωρίς να θέλω να επεκταθώ, σε πρόσωπα και στγμές.

Όπως προανέφερα το μουντιάλ του Κατάρ, ίσως αποτελεί το κύκνειο άσμα του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της εποχής μας, αν όχι όλων των εποχών. Πολλοί έχουν βαλθεί να ξεγράψουν την Αργεντινή, λόγω μέτριου ρόστερ και φυσικά επειδή ο ηγέτης της είναι σε μέτρια κατάσταση. Προσωπικά δε βλέπω έναν παίχτη που τα έχει παρατήσει. Αντιθέτως βλέπω έναν άνθρωπο, απόλυτα προσηλωμένο στον τελευταίο στόχο της καριέρας του. Αντικειμενικά τώρα, τι περιμένετε από έναν 35άρη με αμέτρητους συλλογικούς και προσωπικούς τίτλους λίγους μήνες πριν το τελευταίο του μουντιάλ??

Η προσωπική μου άποψη είναι αυτή και τη καταθέτω επίσημα. Ο Μέσι ΖΕΙ και ΑΝΑΠΝΕΕΙ για το μουντιάλ του Κατάρ. Το αν θα τα καταφέρει θα το ξέρουμε σε λίγους μήνες. Όπως και αν το μεγαλύτερο what if του G.O.A.T θα σταματήσει να υφίσταται σαν δικαιολογία στα στόματα των haters.