Το αθλητικό μουσείο 3-2-1 ανοίγει τις πόρτες του στο Κατάρ

Μουντιάλ 2022

Αποτελούμενο από επτά χώρους γκαλερί που στεγάζουν αντικείμενα από όλο τον κόσμο, το Ολυμπιακό και Αθλητικό Μουσείο 3-2-1 του Κατάρ άνοιξε τις πόρτες του.

Αποτελούμενο από επτά χώρους γκαλερί που στεγάζουν αντικείμενα από όλο τον κόσμο, το Ολυμπιακό και Αθλητικό Μουσείο 19.000 τετραγωνικών μέτρων (204.514 τετραγωνικών ποδιών) 3-2-1 του Κατάρ άνοιξε τις πόρτες του δίπλα στο Στάδιο Χαλίφα στην πρωτεύουσα Ντόχα.

Μέλος του Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων (OMN), 3-2-1, σχεδιασμένο από την Ισπανίδα αρχιτέκτονα Joan Sibina, είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του είδους του.

“Το Ολυμπιακό και Αθλητικό Μουσείο 3-2-1 του Κατάρ έρχεται μετά την εξαιρετική επίδοση του Κατάρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και λίγο πριν φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο”, δήλωσε ο Σεΐχα Αλ-Μάγιασα μπιν Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, πρόεδρος των Μουσείων του Κατάρ (QM).

“Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να γιορτάσουμε τις επενδύσεις του έθνους μας και στα δύο”.

Το μουσείο περιέχει αντικείμενα από την προέλευση του αθλητισμού μέχρι σήμερα και βρίσκεται στην πλευρά του εθνικού σταδίου του Κατάρ, το οποίο είναι επίσης ένας από τους οκτώ χώρους διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA το 2022.

“Το Μουσείο παρέχει μια πολυεπίπεδη εκπαιδευτική αφήγηση που συνδυάζει μια ολοκληρωμένη συλλογή με τεχνολογία αιχμής και τεκμαλίζει τη σημασία του αθλητισμού στο Κατάρ”, ανέφερε η QM σε δελτίο Τύπου.

 

Η γκαλερί «Μια παγκόσμια ιστορία του αθλητισμού» είναι ένα ταξίδι στην ιστορία του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Η γκαλερί περιλαμβάνει περίπου 100 αντικείμενα και αναπαραγωγές, από τον 8ο αιώνα π.Χ. έως τις αρχές του 20ου αιώνα.

Ξύλινες λέσχες που χρησιμοποιούνται σε ένα αθλητικό τελετουργικό εξελίχθηκαν από την αρχαία πρακτική του Pahlevani, ή Varzesh-e bastani, βαθιά ριζωμένες στην ιρανική ιστορία και τέχνη.

Η γκαλερί «Παγκόσμια Ιστορία του Αθλητισμού» διοργανώνεται σε γεωγραφικές και θεματικές ενότητες.

Επικεντρώνεται σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους στην Ευρώπη, την Ασία και την Ωκεανία, την Αμερική, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Η μπάλα που χρησιμοποιήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 1888 εκτίθεται στη γκαλερί «Μια παγκόσμια ιστορία του αθλητισμού».

Εκθεσιακός χώρος ασίας και Ωκεανίας στη γκαλερί «Μια παγκόσμια ιστορία του αθλητισμού».

Η εξέλιξη της τοξοβολίας από το κυνήγι στην ιππική έκθεση στην γκαλερί «Μια παγκόσμια ιστορία του αθλητισμού».

3-2-1 Το Ολυμπιακό και Αθλητικό Μουσείο του Κατάρ είναι «ένα από τα πιο καινοτόμα και τεχνολογικά προηγμένα μουσεία στον κόσμο αφιερωμένο στον αθλητισμό», σύμφωνα με τα Μουσεία του Κατάρ.

Το μουσείο προσφέρει ένα εμπνευσμένο διαδραστικό ταξίδι μέσα από την ιστορία και την κληρονομιά του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι «Ολυμπιακοί Αγώνες» μεταφέρει τους επισκέπτες από τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι τη γέννηση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και τη σημασία τους σήμερα.

«Η Αίθουσα των Αθλητών» γιορτάζει αθλητικούς ήρωες από όλο τον κόσμο.

Σε τρεις ορόφους, η «Αίθουσα των Αθλητών» παρουσιάζει 90 αθλητές από όλο τον κόσμο και τον 20ο και τον 21ο αιώνα, αντιπροσωπεύοντας ένα ευρύ φάσμα διεθνών αθλημάτων.

«Η Αίθουσα των Αθλητών» καλωσορίζει τους επισκέπτες να γνωρίσουν ήρωες, παλιούς και νέους, και να εμπνευστούν και να εκπλαγούν από τα ταξίδια και τα επιτεύγματά τους.

Η «Ζώνη Ενεργοποίησης» προωθεί τη σωματική δραστηριότητα σε ολόκληρο το Κατάρ και ενθαρρύνει την υιοθέτηση υγιεινού και ενεργού τρόπου ζωής.