Ντεσάν και Γαλλία συμφώνησαν να συζητήσουν για νέο συμβόλαιο μετά το Μουντιάλ

Μουντιάλ Γαλλία

Η απόφαση για την παραμονή του Ντεσάν στον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας παρατείνεται για μετά το Μουντιάλ.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν και η Εθνική Γαλλίας συμφώνησαν να μην συζητήσουν νέο συμβόλαιο μέχρι το πέρας του Μουντιάλ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Νόελ Λε Γκράετ.  Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποια συμφωνία με τον Ζινεντίν Ζιντάν, σύμφωνα με τον Λε Γκράετ.

Ο Ντεσάν υπέγραψε το 2012 κι από τότε μετρά δύο επεκτάσεις συμβολαίου, η τελευταία μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσσία. Το τρέχον συμβόλαιο λήγει μετά το ερχόμενο Μουντιάλ και ήδη υπάρχουν φήμες που συνδέουν τον Ζιντάν με τον γαλλικό πάγκο.

Ωστόσο όπως δήλωσε ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας τίποτα δεν αληθεύει. Αναλυτικά όσα είπε: «Και οι δύο συμφωνήσαμε να μην τον ανανεώσουμε μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχασε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και για ένα μεγάλο μέρος της Γαλλίας, θα έπρεπε να είχε απολυθεί. Θα δούμε στο τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου αν θέλει να ανανεώσει».

Για τον Ζιντάν δήλωσε: «Στο μυαλό των Γάλλων, θα μπορούσε να είναι διάδοχος. Αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Θα δουμε. Αν ο Ντιντιέ κι εγώ χωρίσουμε, σίγουρα θα είναι μία από τις επιλογές. Δεν πρόκειται να πω στον εαυτό μου: Ελπίζω ο Ντιντιέ να πει ότι δεν θέλει να ανανεώσει και να πάω να δω τον Ζιντάν. Με βλέπετε να λέω σήμερα: Ο Ζιντάν είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Ντεσάμπ; Θα δουμε.Ίσως ο Ζιντάν αναλάβει την Παρί Σεν Ζερμέν. Για να εκπαιδεύσεις την εθνική ομάδα πρέπει να είσαι ελεύθερος. Αλλά σήμερα θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βάλουμε τον Ντιντιέ στις καλύτερες συνθήκες για να κερδίσουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Οι αποδόσεις που θες για το Μουντιάλ 2022 είναι στο Pamestoixima.gr.