Η FIFA ξεκινάει έρευνα για την υπόθεση Καστίγιο

Μουντιάλ

Κίνδυνος ενόψει Μουντιάλ για τον Ισημερινό.

Η FIFA ξεκινάει πειθαρχικές διαδικασίες στην υπόθεση Καστίγιο, μετά  την καταγγελία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Περού. Στην πρώτη της ανακοίνωση η FIFA ανέφερε: «στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA υπάρχει καταγγελία για πιθανή παραποίηση των εγγράφων που αποδίδουν την υπηκοότητα του Ισημερινού στον παίκτη Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα, αναφέροντας την αποτυχία του εν λόγω παίκτη να συμμορφωθεί με τα κριτήρια κλήσης για συμμετοχή σε οκτώ προκριματικούς αγώνες, που αντιστοιχούν στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 στο Κατάρ».

ο Ισημερινός τερμάτισε στην 4η θέση στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, εξασφαλίζοντας την τελευταία θέση απευθείας πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ, ενώ το Περού είναι 5ο και θα παίξει στις 13 Ιουνίου με τον νικητή της αναμέτρησης Αυστραλία-Ηνωμένα Αραβικά, διεκδικώντας μία θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Περού υποστηρίζει πως ο Καστίγιο δεν έχει γεννηθεί στον Ισημερινό, αλλά στη γειτονική Κολομβία.

Στην τελευταία τοποθέτησή της η FIFA δήλωσε πως: «αποφάσισε να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες σε σχέση με την πιθανή παραβίαση από τον Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα των κριτηρίων κλήσης για τους αγώνες που αναφέρονται. Στο πλαίσιο αυτό, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Ισημερινού και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Περού κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA».